26. října 2011

Fazolové chili

60 dkg mletého hovězího masa; 2 cibule; 2 papriky; 30 dkg rajského protlaku; 1 nebo více kávových lžiček chili; 40 dkg červených fazolí; 3 dl piva; bobkový list; sůl; pepř

Fazole uvaříme do měkka ve vodě okořeněné bobkovým listem. Orestujeme si najemno nasekanou cibulku, přihodíme k ní papriku nakrájenou na kolečka a hovězí maso. Osolíme, přidáme chili, a když jsme s vařením v poločase, přilijeme také pivo. Až maso úplně změkne, přimícháme rajský protlak, který spolu s masem krátce restujeme. Nakonec přidáme předem uvařené fazole a všechny ingredience společně necháme ještě jednou přejít varem. Pak už nezbývá, než hotové chili podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat