26. října 2011

Hamburger

600 g mletého libového hovězího masa; 2 velké červené cibule; 100 g strouhaného parmezánu; 4 tenké plátky tvrdého sýra; 200 g anglické slaniny (bacon); 4 klobouky hub; hlávka salátu; 400 g okurek; 400 g rajčat; /sůl; pepř; kečup; hořčice; pálivý paprikový krém; worcesterová omáčka podle chuti/

Hovězí maso, nadrobno nasekanou cibuli a parmezán s troškou soli a pepře důkladně smícháme a uhněteme v kompaktní hmotu. Z té potom vytvarujeme karbanátky, které usmažíme na oleji. Slaninu a houby osmažíme. Z kečupu, worcesteru a pálivého paprikového krému si vyrobíme pikantní omáčku. Potom rozkrojíme přinesené hamburgerové žemle a plníme je. 

Žádné komentáře:

Okomentovat