4. října 2011

Jablečné knedlíky

tvarohové těsto , asi 5 větších jablek, citrónová  šťáva, kostka tvrdého tvarohu na  strouhání, moučkový cukr a mletá skořice na posypání, rozpuštěné máslo na přelití, sůl

Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme i se slupkou na malé kousky a pokapeme citrónovou  šťávou, aby nezhnědla. Do každého kousku těsta  zabalíme několik kousků jablek, těsto pevně  uzavřeme a v dlaních zakulatíme. Knedlíky vložíme  do vroucí, mírně osolené vody, po chvilce je vařečkou podebereme ode dna, aby se nepřichytily a vaříme asi 7 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Hotové knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíře a rozpůlíme. Každou porci posypeme moučkovým cukrem, nastrouhaným tvarohem, poprášíme skořicí, přelijeme rozpuštěným máslem a ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat