18. října 2011

Nakládané buřtíky

na 3 litrovou lahev potřebujeme : 40 lžic vody - 560 ml,25 lžic octa - 350 ml,10 lžic oleje - 140 ml,5 lžic vorčestru - 70 ml,5 lžic hořčice - 70 ml,5 bobkových listů,5 ks nového koření,9 špetek soli,7 špetek pepře,2 špetky chilli,buřtíky nebo točený salám, kečup, cibule na kolečka

Všechny ingredience / mimo uzeniny, kečupu, cibule/ povaříme, až se rozpustí hořčice. Pak vmícháme 12 lžic sladkého kečupu a necháme chvilku vychladnout. Do omyté sklenice skládáme buřtíky nebo točený salám rozkrojený na půlky střídavě s cibulí a pak zalijeme ještě teplým nálevem. Necháme minimálně 3 dny uležet v lednici nebo na dobře ukrytém místě. Pro ostřejší chuť můžeme přidat feferonky.

Žádné komentáře:

Okomentovat