18. října 2011

Nakládaný hermelín jemně kořeněný

4 hermelíny, 9 stroužků česneku, 2 pálivé papričky,na špičku nože sladké nebo pálivé papriky, 15 kuliček jalovce,10 kuliček černého pepře,10 kuliček zeleného pepře, 2 kávové lžičky tymiánu,kávová lžička rozmarýnu, 2 bobkové listy,olej

Tymián, rozmarýn, jalovec, černý pepř a papričky rozdrťte a smíchejte s paprikou a rozdělte na devět dílků. Hermelíny rozkrojte na polovinu. Na dno sklenice (sklenice by měla být tak široká, jako jsou kolečka hermelínu, jinak spotřebujete hodně oleje) dejte nakrájený stroužek česneku a jeden dílek koření, na to plátek hermelínu a pokračujte až do doplnění sklenice. Vrch posypte posledním dílkem koření, přidejte kuličky zeleného pepře, po stranách vložte bobkové listy a zalijte olejem. Špejli zasunujte do sklenice tak, aby vyplavaly všechny vzduchové bubliny a olej pronikl všude. Zavíčkujte a neotevírejte dříve než za čtyřiadvacet hodin.

Žádné komentáře:

Okomentovat