24. října 2011

Pálivé maso s fazolemi

60 dkg vepřových kotlet; 2 papriky; 2 rajčata; špičatá pálivá paprika;  velká cibule; 40 dkg hnědých fazolí; 2 dl bílého vína

Nachystané řízky kotlet osolíme, obalíme v mouce a upečeme, buď na sádle, nebo na oleji. Cibuli nakrájíme na kolečka a necháme ji změknout na ohni v omastku, který nám zbyl po upečeném mase. Papriky a rajčata nakrájíme na kostičky a přisypeme je k cibuli. Všechnu zeleninu společně dobře podusíme a potom k ní přidáme i fazole, které jsme předem do měkka uvařili, ale můžeme případně použít i fazole z konzervy. Osolíme, okořeníme, přilijeme bílé víno, načež do pánve na chvilku vrátíme i upečené kotlety, aby se nám trochu podusily ve fazolovém ragú.

Žádné komentáře:

Okomentovat