24. října 2011

Panenské závitky plněné slaninou a zelenými fazolemi s pikantní vinnou omáčkou

60 dkg vepřové panenky; 8 plátků anglické slaniny; 60 dkg zelených fazolí; 4 stroužky česneku; 20 dkg mrkve; 10 dkg celeru; cibule; 3 polévkové lžíce oleje; 2 dl červeného vína; 0,5 dl presso kávy; svazek tymiánu; 2 polévkové lžíce škrobové moučky; 1 kg brambor; sůl; pepř

Vepřovou panenku rozkrájíme na plátky. Osolíme, opepříme, přikryjeme fólií a naklepeme. Na maso položíme slaninu a zelené fazole a pevně srolujeme. Závitky předpečeme na několika kapkách rozpáleného oleje. Předpečené rolky vyndáme z pánve a do zbylého tuku nastrouháme celer a mrkev. Přihodíme také na drobné kousky nakrájenou cibuli a česnek. Osolíme, opepříme, důkladně osmahneme a podlijeme vodou. V této zeleninové směsi závitky podusíme. Až bude maso dostatečně měkké, závitky vytáhneme a do zeleninového základu přilijeme červené víno a kávu. Okořeníme čerstvým tymiánem a omáčku zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě. Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat