24. října 2011

Ratatouille

4 rajčata; 2 polévkové lžíce olivového oleje; větší cibule; červená kalifornská paprika; žlutá kalifornská paprika; lilek; 2 středně velké cukety; kávová lžička rajského protlaku; kávova lžička cukru; 1 - 2 bobkové listy; svazeček čerstvého tymiánu; svazeček čerstvé bazalky; stroužek česneku; svazeček petržele; sůl

Do hrnce dáme vařit vodu. Všechna čtyři rajčata na horní straně nařízneme do tvaru kříže, na 1-2 minuty je vhodíme do vřelé vody a potom jim stáhneme slupku. V pánvi si rozpálíme olej a začneme na něm restovat cibuli rozkrájenou na větší kostičky, Přidáme rozkrájené papriky, osolíme, chvilku podusíme a vyndáme na talíř. Do pánve pak zase nalijeme trochu olivového oleje a orestujeme v něm lilek nakrájený na kostičky. Jakmile lilek trochu zhnědne, rovněž jej vyndáme na talíř. Potom si na pánvi osmažíme cukety nakrájené na větší kousky. Když už začínají dostávat barvu, vrátíme k nim i ostatní zeleninu. Vše promícháme, přidáme pár bobkových listů a přisypeme trochu nasekaného tymiánu a bazalkových lístků. Potom přidáme rajský protlak, krystalový cukr a špetku soli. Všechno dohromady pořádně podusíme a přelijeme do hrnce. Přisypeme oloupaná rajčata nakrájená na kostičky a dusíme 10 minut pod pokličkou. Vyndáme bobkové listy a přidáme k ragú jednak česnek, jednak jemně nakrájenou petrželku. Nakonec vše ještě jednou promícháme a můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat