24. října 2011

Rýžové kroketky

20 dkg rýže; 6 dl mléka; 5 dkg vanilkového pudingového prášku; 4 vejce; 15 dkg práškového cukru; 5 dkg rozinek; mouka; strouhanka

Z mléka, rýže a vanilkového pudingového prášku uvaříme hustou rýžovou kaši a necháme ji vychladnout. Potom do rýžové kaše vmícháme dva vaječné žloutky, přisypeme práškový cukr, přihodíme předem namočené rozinky a vše důkladně promícháme. Z hotové směsi pomocí lžíce vytvarujeme podle vlastního vkusu kroketky libovolného tvaru, obalíme je v mouce, v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Obalené rýžové kroketky smažíme po dobu několika minut na hojném množství rozpáleného oleje. Podáváme posypané nastrouhanou čokoládou a nastrouhanými mandlemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat