25. října 2011

Špagety s uzeninou na selský způsob

nožička uzené klobásy; cibule; červené cibule; 2 lusky zelené papriky; 2 rajčata; lusk pálivé papriky; 1 dl oleje; polévková lžíce červené mleté papriky; 40 dkg špaget; 3 dl zakysané smetany;svazek petrželové natě; sůl; pepř

Špagety uvaříme ve slané vodě s několika kapkami oleje tak, aby zůstaly napůl tvrdé. Rozkrájíme půlku cibule a půlku červené cibule a se špetkou soli zesklovatíme na rozpáleném oleji. Lusky zelené papriky a rajčata nakrájíme na kousky a vhodíme na cibuli. Přidáme na kolečka nakrájenou pálivou papriku a uzenou klobásu. Důkladně podusíme a přimícháme 1,5 dl zakysané smetany, zaprášíme červenou mletou paprikou a podlijeme malým množstvím vody. Ragú důkladně povaříme, vmícháme uvařené špagety a vše dohromady ještě několik minut podusíme. Před podáváním posypeme nadrobno nasekanou petrželovou natí, osolíme, opepříme a prohřejeme. Na talíři servírujeme zakapané zakysanou smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat