25. října 2011

Vepřové řízky na slanině, pečené v troubě

60 dkg vepřových kotlet; 1 dl oleje; sůl; pepř; oregano; 8 rajčat; 25 dkg sýra feta; 15 dkg anglické slaniny nakrájené na plátky; litr mléka; 10 dkg másla; 1 kg brambor; 3 polévkové lžíce zakysané smetany; svazeček petrželové natě

10 dkg anglické slaniny pražíme tak dlouho, dokud nepustí všechen tuk. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, ochutíme oreganem, načež je dáme na pánev k pražené slanině a dobře propečeme.Upečené maso vložíme do pekáče, nakrájíme na ně kolečka rajčat, na které ještě nasypeme zbylé kousky anlické slaniny a sýr feta nakrájený na kostičky. Nakonec ochutíme oreganem a vše dohromady upečeme v troubě při teplotě 200 °C. Bramborovou kaši uděláme tak, že nejprve ve slané vodě do měkka uvaříme brambory nakrájené na kostičky a scedíme je. Přidáme máslo, se kterým brambory pořádně rozmačkáme. Přilijeme pár kapek teplého mléka, dobře rozmícháme, aby byla kaše pěkně nadýchaná, a přidáme do ní i smetanu. Osolíme a ozdobíme petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat