25. října 2011

Zapékané italské těstoviny

60 dkg vykostěných kuřecích prsíček; cibule; sůl; olej; pepř; 25 dkg hub; 4 rajčata; 50 dkg penne těstovin; svazek kopru; jarní cibule; 3-4 polévkové lžíce zakysané smetany; 10 dkg uzeného sýra

Cibuli nakrájíme nadrobno a se špetkou soli osmahneme na malém množství oleje. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a přihodíme na cibuli. Osolíme a opepříme. Až maso získá bílou barvu, přidáme na plátky nakrájené houby a po 5 minutách také na kostičky nakrájená rajčata a všechny suroviny důkladně podusíme. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali několik kapek oleje, scedíme a promícháme s hotovým ragú. Směs osolíme, opepříme a ochutíme koprem a nadrobno nasekanou jarní cibulí. Přimícháme smetanu a směs těstovin s ragú vysypeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Posypeme nastrouhaným sýrem a na 15 až 20 minut vložíme péct do horké trouby.

Žádné komentáře:

Okomentovat