11. listopadu 2011

Lilek plneny mletym masem

2 středně velké kusy lilku, mleté maso, cibuli, trochu červeného vína, vejce, pepř, hladká mouka, strouhanka, koření podle chuti, sůl, strouhaný sýr asi 10 dkg
na přílohu brambory, hranolky nebo brambor. kaši.

Mleté maso promícháme s pokrájenou cibulí, vejcem, strouhaným sýrem, moukou, strouhankou. Zakápneme (nemusí být) červeným vínem, osolíme, opepříme. Lilek očistíme a rozkrojíme, vydlabeme, naplníme masem, vymažeme pekáček trochou oleje a narovnáme lilky.Zapečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut na 200 st. Měl by být lilek trošku propečený a maso hnědé upečené. Před servírováním zasypeme maso sýrem.  Jako přílohu uděláme brambor. kaši nebo brambory, hranolky. 

Žádné komentáře:

Okomentovat