14. listopadu 2011

Mleté maso s fazolemi

100 g uzené slaniny, 4 cibule, zelená paprika, 750 g mletého vepřového a hovězího masa, 400 ml vývaru, 2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu,, plechovka bílých fazolek v tomatě, , 8 rajčat, ,  lžíce sladké papriky, 1/2 lžíce chilli, pepř, sůl, 4 stroužky česneku, 3 lžíce sádla

Pokrájíme nadrobno slaninu, papriku a cibule. Vše necháme v kastrole zesklovatět na sádle. Poté přidáme mleté maso a zprudka osmažíme. Zalijeme vývarem a povaříme. Přidáme scezené  a propláchnuté červené fazole a bílé fazolky i s nálevem. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu a fazolím. Vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme mletou papriku, chilli a česnek nakrájený na plátky. Osolíme, opepříme. Podáváme s těstovinami, rýží nebo pečivem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat