4. listopadu 2011

Pikantní fazolový salát

hlavička salátu lollo rosso; hlavička červeného salátu lollo rosso; 2 červené cibule; 4 rajčata; sójová omáčka; balzámový ocet; 30 dkg bílých fazolí z konzervy; 30 dkg červených fazolí z konzervy; 1,5 dkg kečupu;  citron; svazek pažitky; svazek bazalky; 0,5 dl stolního oleje; hlavička česneku; 4 vejce;svazek pažitky; 4 plátky toustového chleba

Listy obou druhů salátu natrháme do salátové mísy. Červenou cibuli nakrájíme na plátky a přidáme do salátu. Osolíme a přihodíme nakrájená rajčata. Ochutíme sójovou omáčkou a balzámovým octem. Do salátu vmícháme oba druhy fazolí, přikápneme malé množství čerstvé citrónové šťávy a necháme odležet.
Připravíme zálivku: Kečup rozmícháme s bílým mletým pepřem, solí, několika kapkami citrónové šťávy, bazalkou, pažitkou, 0,5 dl sójové omáčky, 0,5 dl balzámového octa, 0,5 dl stolního oleje a pažitkou nakrájenou na kolečka.
Opečeme plátky toustového chleba, potřeme je stroužky česneku a položíme na talíř. Doprostřed talíře naservírujeme salát a vše zakapeme zálivkou. Vedle upravíme nakrájené dílky natvrdo uvařených vajíček. Nakonec ozdobíme bazalkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat