4. listopadu 2011

Pikantní rýžový salát

40 dkg rýže; 10 dkg divoké rýže; 30 dkg salátové okurky; 2 mrkve;  svazek pažitky; svazek petrželové natě; svazek bazalky; 8 křepelčích vajíček; 3 dl zakysané smetany; česnek; balení ruccoly; 8 plátků anglické slaniny; olivový olej; sůl; pepř

Divokou rýži uvaříme ve vroucí slané vodě stejným způsobem, jako kdybychom vařili těstoviny. 40 dkg rýže osmahneme na rozpáleném oleji, osolíme, podlijeme dvojnásobným množstvím vody a podusíme do měkka. Listy salátu ruccola vložíme do mísy. Přistrouháme k nim mrkev a přihodíme na kostičky nakrájenou salátovou okurku. Zakapeme olivovým olejem a okořeníme pepřem, nadrobno nasekaným česnekem, bazalkou a pažitkou. Osolíme a přimícháme 1,5 dl zakysané smetany. Do tohoto salátového základu vmícháme oba druhy předem uvařené rýže a rozpůlená křepelčí vajíčka. Podle potřeby můžeme salát ještě osolit a opepřit. Plátky anglické slaniny dokřupava opečeme a položíme na talíř. Na slaninu upravíme salát a nakonec vše zakapeme zakysanou smetanou. Ozdobit můžeme třešňovými rajčaty.

Žádné komentáře:

Okomentovat