4. listopadu 2011

Plněné papriky s curry omáčkou

1 kg mletého hovězího masa; cibule; 6 stroužků česneku; zázvor; lusk pálivé papriky; 3 brambory; 6 paprikových lusků na plnění; 4 dl kokosového mléka; kurkuma; mletý kmín; mletá skořice; hřebíček; sůl; pepř; mletá červená paprika

Na pánev s rozpáleným olejem vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, špetku soli a začneme ji dusit. Přidáme rozetřený česnek, nastrouhaný zázvor a mleté hovězí maso. Lusk pálivé papriky nakrájíme na drobné kostičky a přihodíme na maso v pánvi. Osolíme a zaprášíme mletou červenou paprikou. Do masové směsi vhodíme na kostičky nakrájené brambory, které jsme předtím uvařili ve slupce, a několik minut vše dohromady povaříme. Paprikové lusky na vršku odřízneme, vydlabeme jadérka a naplníme je směsí hovězího masa. Lusky mírně osmahneme na rozpáleném oleji, vytáhneme je z pánve a na zbytek oleje přihodíme kurkumu, mletý kmín, mletou skořici a hřebíček. Podlijeme kokosovým mlékem, osolíme a přivedeme k varu. Do omáčky vrátíme paprikové lusky, podlijeme malým množstvím vody a necháme 10 až 15 minut podusit. Před podáváním ozdobíme plátky rajčat a tymiánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat