25. listopadu 2011

Plněné tlapičky

300 g zadního hovězího masa, 300 g vepřového boku, 1 dl vody, sůl, pepř, 75 g cibule, 120 g strouhanky, 30 g hladké mouky na vál, 60 g rostlinného tuku na pečení, 1 dl vody 
náplň : 30 g rostlinného tuku, 75 g měkkého salámu, 75 g kapií, 2 vejce

Umletá masa vyšleháme s vodou, pepřem a solí, přidáme strouhanou cibuli, strouhanku a vše ještě promícháme. Z hmoty tvoříme na pomoučněném válu tenké a široké placičky, na které do středu klademe kopičku míchaných vajíček a nakrájeným salámem a kapiemi. Plátky přehneme, okraje stiskneme a dáme do tukem vymazaného pekáčku. Pečeme v troubě a během pečení podléváme vodou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat