4. listopadu 2011

Polévka ze žlutého hrášku s koprem a jogurtem

25 dkg žlutého hrášku; 2 stroužky česneku; 2 cibule; 2 bílé jogurty; 2 polévkové lžíce mouky; svazku kopru; kávová lžička soli; špetka estragonu

Nadrobno nakrájenou cibuli se špetkou soli zesklovatíme na oleji. Přihodíme žlutý hrášek, který jsme předtím nechali namočený ve vodě. Osolíme a ochutíme pepřem a nastrouhaným česnekem. Podlijeme vodou a 35 až 40 minut vaříme, dokud hrášek nebude zcela měkký. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou v jogurtu. Několik minut povaříme a potom polévku rozmixujeme. Ochutíme najemno nasekaným koprem a citrónovou šťávou. Jako zavářku můžeme použít uvařené barevné těstoviny penne. 

Žádné komentáře:

Okomentovat