22. listopadu 2011

Vepřové ragú z mletého masa

500 g mletého plecka, mrkev, petržel, kousek celeru, malá konzerva hrášku, 2 citrony, sůl, pepř, hladká mouka, 2 lžíce posekané petrželky, mléko nebo smetana, vejce, žloutek, cibule, worcesterská omáčka, 100 ml bílého vína, olej na smažení, sůl

Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 200 ml mléka, pepř popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a hladkou mouku podle potřeby. Promícháme a necháme chvilku v ledničce odpočinout. Pak děláme malé kuličky a smažíme na oleji dozlatova.Na pánev dáme rozpustit asi 2 lžíce másla, na něj dáme nakrájenou mrkev, petržel , cibuli, celer necháme orestovat, až je zelenina měkká. Přidáme šťávu z jednoho citronu a zamícháme. Do toho dáme 1 lžíci hladké mouky, zalijeme mlékem nebo smetanou, ve kterém jsme rozšlehali žloutek, přidáme asi 6 slabých plátků citronu, kůru z jednoho citronu, víno a necháme chvilku povařit. Posolíme a kdo chce dochutí si worcester.omáčkou. Podávám s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat