5. prosince 2011

Mexický hrnec

2 cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 500 g mletého masa, 1 l rajčatové šťávy, 2 zelené a 2feferonky červené, pórek, 2 cukety, konzerva zelených fazolek, (cca 400 g), pepř, sůl, chilli koření, svazek čerstvého koriandru

Oloupeme cibuli, rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky. Pak oloupeme česnek a prolisujeme.Rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Přidáme cibuli a česnek a ještě několik minut opékáme. Zalijeme rajčatovou šťávou.Očistíme a omyjeme chilli papričky, pórek a cukety. Papričky nakrájíme na nudličky, pórek na širší kolečka. Cukety podélně rozpůlíme a roz­krájíme na plátky. Fazolky necháme okapat.Připravenou zeleninu přidáme k masu, zamí­cháme a opékáme dalších 10 min. Ochutíme pepřem, solí a chilli kořením. Koriandr omyjeme, osušíme a otrháme lísteč­ky. Část jich nasekáme a vmícháme do hrnce. Zbylými lístky ozdobíme hotový pokrm.

Žádné komentáře:

Okomentovat