24. ledna 2012

Chlebová polévka po slezku

2 l vývaru, vejce, 0,5 l mléka, 500 g tvrdého chleba, 100 g tuku, 1 g kmínu,20 g polévkového koření, sůl, pepř podle chuti

Večer namočíme do studené vody tvrdý chléb a necháme jej přes noc namočit. Ráno rozmočený chléb vymačkáme pokud možno tak, aby v chlebu zůstalo co nejméně vody. Vymačkaný chléb rozdrobíme, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a necháme 30 min. zvolna vařit, pak přidáme tuk, kmín, zalijeme mlékem a povaříme. Když je polévka dobře provařená, nalijeme rozkvedlané vejce, které necháme v polévce srazit. Dochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením.
Tip :Tato polévka je chuti typicky chlebové, je hustší než obyčejné polévky a je smetanově nažloutlá.Chlebovou polévku připravujeme jen z tvrdého chleba.

Žádné komentáře:

Okomentovat