17. ledna 2012

Fazolový guláš

300 g bílých fazolí, 250 g klobásy, nebo uzeného bůčku, 50 g  sádla, cibule, 20 g hladké  mouky, paprika, sůl 2 lžíce rajčatového  protlaku

Omyté  fazole  necháme bobtnat, přilijeme do nich vodu, aby byly zatopené, přidáme na kostečky  nakrájené syrové uzené maso (nejlépe  z bůčku) nebo na kolečka nakrájenou  klobásu, zvolna vaříme,  až je obojí měkké. Potom pokrm zahustíme růžovou cibulovou  jíškou, povaříme, přidáme protlak a podle chuti osolíme,  případně  přidáme několik kapek citrónové šťávy nebo 2 lžíce smetany. Pokrm je velmi chutný. Doplněný zeleninovým  salátem a kouskem chleba je výbornou večeři.

Žádné komentáře:

Okomentovat