12. ledna 2012

Guláš bez míchání

1 kg vepřoveho masa - nejlepší je z plecka, 3 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 čaj. lžičky guláš koření (může být i kari), 3 čaj. lžičky sladké ml. papriky, 3 polévkové lžíce škrob. moučky, sůl, pepř, 2 kostky bujónu , feferonka, 0,75-1 l vody

Maso a cibuli nakrájet, smíchat ostatní suroviny, pořádně promíchat. Bujónové kostky rozpustíme v malém hrníčku a pak dolijeme do 1 l vodu. Dát vše do pekáče, lepší je do ohnivzdorné skleněné misky, přikrýt alobalem a péct na 250 st. asi 1,5 hodiny. Nedolivat vodu,nemichat,nesundávat alobal. Výborné s chlebem, těstovinami, rýží, knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat