21. března 2012

Vepřové maso s fazolemi na slanině

150-200 g bílých fazolí, 600 g prorostlého vepřového masa (např. koleno), 20-250 g slaniny, 2 střední cibule, 50 g tuku, 2 stroučky česneku, 1 l vody, 2 lžíce protlaku, špetka rozmarýnu, sůl, pepř

Fazole opereme, zakryjeme studenou vodou, pár minut povaříme a po sejmutí s plotny necháme 2 hodiny stát ve stejné vodě. Maso a slaninu nakrájíme na kostky. Posekáme cibuli a necháme ji zesklovatět na rozpáleném tuku. Přidáme maso a slaninu a opečeme do zlatova. Přidáme utřený česnek, rozmarýn, sůl, pepř, zalijeme vodou a vaříme asi hodinu. Slijeme vodu z fazolí, ty přidáme k masu spolu s protlakem. Necháme pobublávat ještě hodinu, pokud se množství tekutiny nezmenší na třetinu. Pak maso a fazole vyjmeme a omáčku ještě necháme zhoustnout. Podává se s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat