27. března 2012

Zapečená krkovička na pivu

vepřová krkovička, cibule, papriky zelené, rajčata, sůl, pepř, sádlo, světlé pivo

Jak velká kupka masa, tak velká kupa pokrájené cibule, papriky a rajčat. Krkovička se pokrájí na přibližně na 4 cm silné plátky, osolí, opepří a dá se do pekáčku na rozpuštěné sádlo.Rychle se opeče, aby se maso zatáhlo. Pak se přidá cibule, papriky a rajčata. Dá se do trouby péci. Po chvilce se podlije pivem a nechá se péct do změknutí. Během pečení se podlévá vodou i pivem jen tak, aby se maso a zelenina nepřipálila. Na konci pečení by měla být zelenina rozpečená na hustý sos a maso pěkně měkké, aby se rozpadalo.Takže nepospíchat.
Pěkně pomalu. Podává se s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat