21. dubna 2012

Černá polévka po česku

800 g hovězího masa na polévku, 200 g uzeného boku, 400 g kuřecího skeletu, 200 g růžičkové kapusty ,300 g mrkve ,100 g kořenové petržele, 250 g celeru 100 g cibule, 100 g másla, 100 g slaniny, 150 g cukru, sůl, případně muškátový květ ,na kostičky nakrájená houska, na másle osmažená


Z hovězího masa, uzeného bůčku a kuřecího skeletu připravíme silný vývar, který přecedíme. Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky a na rozškvařené slanině a másle ji orestujeme do tmavohněda, přidáme k vývaru a vaříme asi 45 minut. Měkkou zeleninu přes síto propasírujeme a vrátíme do vývaru. Dvě třetiny cukru necháme zkaramelizovat, přidáme zbytek a vložíme do polévky. Promícháme a provaříme. Na závěr dosolíme a podle chuti okořeníme muškátovým květem. Polévku podáváme s osmaženou houskou.

Žádné komentáře:

Okomentovat