25. dubna 2012

Čočkový prejt s jáhly

200 g čočky , 200 g jáhel, velká cibule ,100 g sádla, nejlépe husího mletý pepř, sůl ,majoránka, drcený kmín 

 
Čočku důkladně propláchneme a na několik hodin namočíme do studené vody. Poté ji uvaříme do poloměkka a přidáme k ní přebrané, dvakrát vařící vodou spařené jáhly. Společně dovaříme doměkka. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle a vmícháme ji s prolisovaným česnekem, mletým pepřem, drceným kmínem a solí do směsi čočky a jáhel. Dobře promícháme. Pekáček vymastíme sádlem, naplníme připraveným prejtem a ve vyhřáté troubě zapečeme asi 25 minut při 180 °C. Příloha : chléb nebo bílé pečivo, nakládaná zelenina.

Žádné komentáře:

Okomentovat