25. dubna 2012

Frenštátské pohankové kasoto

200 g pohanky, 400 g prorostlého vepřového masa ,200 g mražené míchané zeleniny (karotka, fazolky, hrášek, mladá kukuřice ...) ,2 lžíce sádla nebo oleje ,menší cibule ,sůl ,drcený kmín, mletý pepř 

 Pohanku vsypeme do hustého cedníku a prolijeme horkou vodou. V kastrolu na tuku osmahneme dozlatova najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na menší kousky nakrájené vepřové maso, osolíme, přidáme kmín, mletý pepř a okapanou propláchnutou pohanku. Podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Potom přidáme směs zeleniny, promícháme a pod pokličkou zvolna v troubě necháme dojít. Příloha: saláty z čerstvé nebo nakládané zeleniny. 


Žádné komentáře:

Okomentovat