12. dubna 2012

Hamačka

2 buřty,15 dkg papriko­vaného bůčku,2 housky,1/8 l mléka,3 vejce,špe­tička soli,špetka pepře, podle chuti pažitka a petr­želová nať,30 g másla,2 hrsti strouhanky

Buřty a bůček nasekáme nadrobno, dáme do mísy, přidáme na kostičky nakrá­jené a mlékem zvlhčené housky, vejce ušlehaná do pěny (nejlépe mixérem), sůl, pepř, jemně naseka­nou petrželovou nať a pa­žitku a vše řádně promí­cháme.Kastrůlek (misku z varné­ho skla, remosku) vytřeme silně máslem, vysypeme strouhankou, naplníme směskou, povrch zastříká­me mlékem a pečeme v troubě (remosce) zvolna 40 minut. Je vynikající teplé i studené.

Žádné komentáře:

Okomentovat