23. dubna 2012

Hovězí pečené na pivě

400-500 g zadního hovězího masa ,100 g paprikové klobásy, 125 ml méně stupňového piva, snítka petrželky, snítka kopru, 100 g libové slaniny, velká cibule, sůl, drcený pepř, mletý zázvor, hladká mouka

Maso protkneme paprikovou klobásou. Vložíme ho do kastrolu, přidáme snítku petržele a kopru. Zalijeme pivem a necháme 4-5 hodin marinovat. Libovou slaninu spolu s cibulí lehce osmahneme a přidáme marinované maso i s nálevem. Osolíme, okořeníme pepřem a zázvorem. Pod pokličkou zvolna dusíme doměkka. Maso vyjmeme, tekutinu lehce zahustíme moukou, zasmahneme a zalijeme. Povaříme a důkladně přecedíme.
Příloha: houskový knedlík

Žádné komentáře:

Okomentovat