19. dubna 2012

Jizerský plněný vepřový kotlet

Osmažíme cibulku na anglické slanině, na ni dáme houby, pak přidáme vejce. Do hotové směsi přidáme pórek a petrželku.Vepřové kotlety (asi 20 dkg - 1 porce) rozkrojíme tak, že ze strany od kosti prořízneme kapsu a tu naplníme připravenou směsí a sešpendlíme.Takto připravené kotlety zprudka orestujeme na rozpáleném tuku, aby se maso zatáhlo, pak mírně podlejeme, přidáme nové koření, bobkový list a dáme do trouby. Dle potřeby podléváme.Děláme pod pokličkou. Je možno každou  kapsu propíchnout, aby mohla šťáva ven.Nakonec šťávu zahustíme Solamylem a přecedíme. Příloha: bramborové placky nebo špalíčky z bramborového těsta.

Žádné komentáře:

Okomentovat