22. dubna 2012

Kapr dle Petra Voka

4 porce kapra s kůží po cca 120–150 g ,80 g slaniny, 1–2 lžíce oleje, 2–4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, sladká paprika, hladká mouka

Jednotlivé kousky ryby protkneme úzkými proužky slaniny. Potřeme je směsí soli, rozetřeného česneku a pepře. Mouku smícháme s paprikou a ve vzniklém těstíčku obalíme připravené porce kapra. Pomalu opékáme na oleji. Na závěr vložíme rybu do středně vyhřáté trouby a ještě chvíli propékáme.
Příloha: brambory na různé způsoby a dušená či nakládaná zelenina
Poznámka: Porce ryby můžeme také nejprve potřít směsí česneku, soli a pepře a až poté obalit plátky slaniny. Další postup je stejný.

Žádné komentáře:

Okomentovat