23. dubna 2012

Karlovarský guláš

600 g hovězího masa, 100 g cibule, 50 g tuku, 70 g mleté papriky, 12 g soli, 500 g hovězího vývaru, 50 g hladké mouky, 150 g smetany, 80 g kysané smetany

Cibuli nakrájíme nadrobno a na tuku orestujeme dozlatova. Přidáme maso, mletou papriku, krátce osmahneme, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, přidáme mouku a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a povaříme asi 20 minut. Přidáme smetanu a hotovou omáčku přecedíme na maso. Při podávání zdobíme nočkem kysané smetany. Příloha: máslové noky, karlovarský knedlík, dušená rýže

Žádné komentáře:

Okomentovat