26. dubna 2012

Krkonošské kyselo


120 g chlebového kvásku , 40 g másla nebo sádla , hrst sušených hub (nejlepší je směs) , 300 g brambor , středně velká cibule, 900 ml vody , 200 ml mléka , 2 vejce, sůl ,kmín

Chlebový kvásek zředíme malým množstvím vlažné vody a necháme několik hodin, nejlépe přes noc, vykynout. Houby s kmínem vložíme do hrnce, přidáme oloupané, omyté a na kostičky nakrájené brambory. Přilijeme vodu, osolíme a uvaříme doměkka. Poté přidáme vykynutý kvásek a povaříme. Na másle nebo sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli a přisypeme ji do polévky. Nachystáme si řídká míchaná vajíčka, která servírujeme přímo do talířů nebo je vložíme do polévky. 


Žádné komentáře:

Okomentovat