23. dubna 2012

Lázeňské zadělávané jehněčí s houbami

600-800 g jehněčího masa s kostí (krk, pupky, žebra), nové koření, celý pepř, sůl, 100 g kořenové zeleniny, 2 lžíce másla, malá cibule, 2 lžíce hladké mouky, 120 g směsi čerstvých hub (žampiony, hříbky atd.),200 ml smetany

Jehněčí maso nasekáme na větší kostky. Vložíme je do osolené vody s kořením a zvolna asi 15 minut povaříme. Poté přidáme zeleninu a společně uvaříme doměkka. Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme jehněčím vývarem. Omáčku dobře povaříme. Změklé maso vložíme do kastrolu, přidáme nakrájenou vařenou zeleninu a houby. Přelijeme přecezenou omáčku a smetanu, krátce povaříme. Příloha: různě upravená rýže, karlovarský knedlík

Žádné komentáře:

Okomentovat