23. dubna 2012

Litoměřický závitek

4 plátky vepřové kýty po cca 120 g, 200 g párků ,200 g kysaného sterilovaného zelí ,2 lžíce oleje ,hladká mouka, sůl, mletý pepř

 Plátky masa důkladně naklepeme, osolíme, okořeníme a rozložíme na ně sterilované zelí. Přidáme párek, zabalíme a vzniklý závitek upevníme párátky. Závitky obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji. Poté podlijeme a zvolna dusíme. Z měkkých závitků odstraníme párátka. Výpek vysmahneme, odstraníme přebytečný tuk, podlijeme malým množstvím vývaru nebo vodou. Krátce povaříme a podáváme. Příloha: vařené brambory, šťouchané brambory, bramborová kaše, nastavovaná kaše, čerstvá nebo nakládaná zelenina

Žádné komentáře:

Okomentovat