18. dubna 2012

Masové kuličky se zelím

300 g mletého vepřového masa,  vejce, strouhanka na zahuštění, pepř, sůl,rajčatový protlak, 2 stroužky česneku, malá rajčátka 

Mleté maso ochutíme solí a pepřem, přidáme vejce a strouhanku. Všechny suroviny důkladně promícháme. Z masové směsi vytvoříme menší kuličky, které opečeme na pánvi. Potom přidáme rajčatový protlak a trochu ho rozředíme vodou. Rajčatovou omáčku pak ochutíme pepřem a solí, česnekem. Masové kuličky v omáčce chvilku povaříme a přidáme malá rajčátka. Necháme ještě 10min.dusit. Zelí uvaříme samostatně. V menším kastrůlku ho ohřejme a popřípadě podle svého uvážení dochutíme. Podáváme s chlebem nebo vařeným bramborem.

Žádné komentáře:

Okomentovat