23. dubna 2012

Pečené kuře na jablkách s jemnou jalovcovou omáčkou

2500 g očištěného kuřete, 125 g másla, 1000 g jablek, 2 g soli, 100 g cibule, 2 g nového koření, rajský protlak, 2 g celého pepře ,0,3 g bobkového listu, 3 g jalovce ,150 g másla, 400 ml 33% smetany, 200 ml 21% smetany 


Očištěné kuře osolíme zvenku i zevnitř. Naplníme je máslem a jablky zbavenými slupky a jádřinců. Vložíme do pečicí nádoby. Přidáme očištěnou a jemně nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, protlak, máslo a jalovec. Podlijeme horkou vodou a dusíme kuře nejdříve zakryté, poté odkryjeme. Celkem pečeme asi 45 minut. Upečené kuře vyjmeme ze šťávy, kterou poté propasírujeme a přidáme smetanu. Naporcované kuře servírujeme jablky a omáčkou. Příloha: máslové noky, rýže, těstoviny, brambory

Žádné komentáře:

Okomentovat