22. dubna 2012

Pikantní pivní kroužky

500 g polohrubé mouky, 250 ml méně stupňového piva, 30 g droždí, lžička cukru, 100 g oleje nebo sádla, mletý pepř, sůl, mouka na vyválení, vaječný bílek, kmín nebo sezam

Do mísy přesejeme uvedenou dávku mouky a uděláme v ní důlek. Přidáme rozdrobené droždí, cukr a malé množství vlažného piva. Nádobu přikryjeme ubrouskem a dáme na teplé místo lehce nakynout. Poté přidáme sůl, olej (sádlo), trošku pepře a zbytek vlažného piva. Dobře zpracujeme na hladké vláčné těsto, které dáme znovu na teplé místo kynout. Z vykynutého těsta nakrájíme menší díly a na pomoučněném válu z nich vyválíme kroužky. Poskládáme je na plech, potřeme rozmíchaným bílkem, posypeme seznamem nebo kmínem a pečeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat