23. dubna 2012

Plzeňský karbonát

4 plátky hovězího masa, nejlépe z roštěnce, cca 150 g, 2–3 lžíce sádla nebo oleje, velká cibule, lžíce rajského protlaku, 250 ml světlého piva, hladká mouka na obalení, sůl, drcený pepř
obložení : cibule, osmažená, nakrájená na kolečka, 4 opečené párky


Cibuli nakrájíme nadrobno a na části tuku dozlatova osmahneme. Plátky masa lehce naklepeme a po obvodu mělce nakrojíme, aby se při opékání nekroutily. Maso osolíme, opepříme, obalíme v mouce a vložíme na připravený cibulový základ. Přidáme rajský protlak, zalijeme pivem a zvolna dusíme do měkka. Měkké maso rozdělíme na talíře, každou porci obložíme zvlášť osmaženými kroužky cibule a opečeným párkem. Maso přelijeme šťávou z piva a protlaku. 
Příloha: bramborová kaše, šťouchané brambory, vařené nebo pečené brambory, dušená rýže, pečivo, dušená zelenina, saláty z čerstvé zeleniny
Poznámka : Pro zvýraznění chuti můžeme před přípravou maso prošpikovat slaninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat