17. dubna 2012

Ředkvičky s masem po čínsku

4 svazky ředkviček, 2 lžíce oleje, 250 g mletého masa, 3-4 stroužky drceného česneku, špetka kmínu, špetka zázvoru, 2-3lžíce sojové omáčky ,lžička vinného octa, lžička kukuřičného škrobu, sůl, pepř

Dobře očištěné ředkvičky rozkrájejte na kousky. Na pánvi rozehřejte olej a vhoďte na něj ředkvičky, posolte je a zprudka za stálého míchání opečte asi 7 min. Opečené ředkvičky nechte stranou. Na druhé pánvi rozpalte zbylý olej a přidejte mleté libové maso. Pečlivě promíchejte a opečte po dobu 8minut. K osmaženému masu přidejte ředkvičky.Vše okořeňte mletým kmínem a zázvorem, solí, pepřem a sojovou omáčkou. Přidejte česnek a pokud chcete, tak i ocet. V několika lžičkách vody rozmíchejte škrob a tím zalijte maso s ředkvičkami a povařte asi 2 minuty. Konzistence bude gulášová. Podávejte s pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat