21. dubna 2012

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

0,5 kg brambor, vejce, špetka soli, 70 g krupice, 230 g hrubé mouky 0,6 kg švestek, 150 g tvarohu na strouhání, 150 g cukru moučky, lžíce másla


Uvařené brambory necháme vychladnout a najemno je umeleme nebo nastrouháme. Přidáme sůl, rozšlehaná vejce, krupici, mouku (trochu odložíme na posypání válu) a z hmoty vypracujeme těsto. Vyválíme tenčí plát, nakrájíme čtverečky přibližně 4x4 cm a na ně klademe opláchnuté a do sucha otřené švestky, které pečlivě zabalíme a vytvarujeme knedlíky. Knedlíky vkládáme do vroucí, mírně osolené vody a zvolna vaříme. Nezapomeneme několikrát opatrně zamíchat, aby se nepřichytily ke dnu nádoby. Vaříme do doby, než vyplavou na hladinu. Před podáváním posypeme knedlíky jemně nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat