13. dubna 2012

Těstoviny zapečené s mletým masem a fazolemi

sádlo (olej), cibule, mleté maso, mletá paprika, kari, sůl, pepř, česnek, vegeta, muškátový oříšek (kdo co rád), konzerva červených fazolí, rajčatový protlak(kečup), smetana, tvrdý sýr, těstoviny 

Nejprve si na trošce sádla (může být i olej) zpěníme cibuli (1-2).Poté přidáme mleté maso,chvíli necháme restovat. Pak přidáme koření,kdo co rád. Restujeme asi 20 min (nesmí to být tvrdé a spálené!) Poté přidáme konzervu červených fazolí i s nálevem a rajčatový protlak (nebo kečup). Chvilku povaříme(10-15 min). V osolené vodě si uvaříme těstoviny. Pak si do máslem vymazaného pekáče (zapékané mísy) dáme uvařené scezené těstoviny a k nim přidáme maso s fazolemi.Vše důkladně promícháme a zalijeme smetanou. Navrch nastrouháme sýr. Dáme zapéct asi 20 min na 160 C.

Žádné komentáře:

Okomentovat