21. dubna 2012

Tvarohové knedlíky s jahodami

300 g měkkého tvarohu, 3 dcl mléka, 900 g hrubé mouky, 1 kg jahod, 300 g tvarohu strouhaného 300 g cukru moučky, 300 g másla na polití knedlíků, 100 g másla do těsta, 3 vejce ,špetka soli

Změklé máslo vyšleháme metlou a přidáme k němu vejce, sůl, prolisovaný měkký tvaroh a větší část mléka. Směs pečlivě rozmícháme, přidáme hrubou mouku (trochu mouky si necháme na posypání válu a vyválení těsta). Do těsta přilijeme zbytek mléka a těsto vypracujeme a vyválíme na tenčí plát, nakrájíme na čtverečky přibližně 4x4 cm a na ně klademe opláchnuté jahody, které pečlivě zabalíme a vytvarujeme knedlíky. Knedlíky vkládáme do vroucí, mírně osolené vody a zvolna vaříme, nezapomeneme několikrát opatrně zamíchat, aby se nepřichytily ke dnu nádoby. Vaříme přibližně 5 minut. Před podáváním posypeme knedlíky jemně nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat