26. dubna 2012

Valašská kyselica

400 g kysaného zelí ,300 g nakrájených brambor, 100 g klobásy, 100 g anglické slaniny, 150 g zakysané smetany ,100 g cibule 30 g másla ,vejce ,2 lžíce hladké mouky ,bobkový list, nové koření, sušené houby, sůl, pepř, citron a bylinky ,mléko ,sůl 

Uvaříme zelí s kmínem, v druhém kastrolku uvaříme brambory, bobkový list, sůl, pepř, sušené houby, nové koření, kmín a byliny. Když jsou brambory měkké, vyndáme bylinky a vše slijeme dohromady. Na másle osmažíme cibuli, klobásu, anglickou slaninu a nakonec přidáme ještě dvě lžíce hladké mouky. Směs rozmícháme s mlékem, nalijeme k ostatním surovinám a za občasného míchání provaříme asi dvacet minut. Na konec přidáme zakysanou smetanu, dochutíme citronem, solí, pepřem a můžeme přisladit i cukrem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat