26. dubna 2012

Valašský zoftový guláš

1 200 g skopového nebo jehněčího masa s kostí (krk, žebra), 2 lžíce oleje ,větší cibule ,1-2 feferonky ,sůl ,8 stroužků česneku, majoránka, bobkový list ,celé nové koření, celý pepř sladká paprika ,lžíce rajského protlaku ,1,5 l vody ,středně velká mrkev ,kořenová petržel ,malý celer ,200 g květáku, 200 g kapusty ,500 g brambor ,pórek 

 Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a zalijeme trochou vody, aby nezhořkla. Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, majoránku, utřený česnek, rajčatový protlak a feferonku. Osolíme a zalijeme zbytkem vody. Vložíme maso nasekané i s kostmi na menší kousky. Vaříme asi hodinu, dokud maso není téměř měkké, a pak přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a brambory. Vše dovaříme doměkka. Před dokončením vsypeme do guláše najemno nakrájený pórek. Příloha: chléb nebo bílé pečivo.


Žádné komentáře:

Okomentovat