13. dubna 2012

Zapečené mleté maso s bramborem

napůl uvařené brambory, mleté maso, šlehačka, grilovací koření, cibule, vejce, majoránka, sýr na posypání, sůl dle zvyklosti

Cibulku nakrájím najemno a osmažím dozlatova. Přidám mleté maso. Vše okořením grilovacím kořením. Brambory oloupu a uvářím skoro do měkka. Do zapékací mísy nakrájím na kolečka, ale já dělám na 1/4 brambory, dám na to mleté maso s cibulí a dám na 15 minut zapéci. Kdo má rád květák a brokolici může dát na brambory uvařený květák i brokolici a na to mleté maso. Pak rozšlehám vejce do šlehačky, přidám trochu majoránky a naleji na maso a posypu sýrem. Dám ještě na 10 munit zapéci. Jako přílohu dávám zeleninu. Výborné to je i studené.

Žádné komentáře:

Okomentovat