18. května 2012

Bramborové pekáčky

uvařené brambory, hladká mouka,  sůl, sádlo, povidlí (popř. dle chuti marmeláda),  vál,  váleček

Nejprve uvaříme brambory cca 1kg   ( nejlépe jsou vařené o den dříve). Oloupeme a na jemném stroužku nastrouháme. Na připravený pomoučněný vál dáme strouhané brambory, špetku  soli a  hladkou mouku. Tu přidáme takové množství, aby se těsto dobře propracovalo a na vále nepřilepovalo. Mouky dáme přiměřené množství, aby pekáčky nebyly tvrdé. Vypracujeme  hladké těsto a dáme stranou. Ukrajujeme malé kousky, 3 cm x 3 cm, ze kterých vyvalujeme placičky silné cca 0,5 cm. Tyto placičky dáváme péct na sucho, nejlépe na klasických  kamenných plotýnkách. Opečené z obou stran  potřeme sádlem. Dle chuti promažeme povidlím, nebo marmeládou, stočíme do ruličky a můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat