16. května 2012

Drůbeží plátky v hořčičné omáčce

4 plátky kuřecích nebo krůtích prsou, trochu hladké mouky, kousek másla, 2 velké cibule, 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice, 150 - 200 ml smetany na vaření, sůl, pepř, petrželová nať
Plátky masa lehce naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm z obou stran mírně opečeme. Vyndáme z pánve a do výpeku nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli. Za stálého míchání osmažíme (ne do tmava). Přidáme hořčici, trochu horké vody nebo masového vývaru a rozmícháme. Vložíme plátky masa a pod pokličkou dusíme doměkka. Až je maso měkké, přilijeme smetanu a vmícháme posekanou zelenou petrželku. Necháme přejít varem. Podáváme s rýží nebo těstovinami a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat